9. Prokupacki filmski festival - ProFiFest 2020

Objavljeno 17 sep 2020 - Admin   |    ProFiFest

Selektori ProFiFesta izabrali su filmove koji će se takmičiti za jednu od nagrada Festivala. Ovi filmovi su kao i predhodnih godina podeljeniu pet kategorija i to kratki igrani, animirani, dokumenarni, eksperimentalni i domaći film.

Preuzmite spisak selektovanih filmova

U zvaničnom programu kratkog metra našlo se 36 filmova sa raznih krajeva sveta. Zbog vanredne situacije i problema sa virusom Covid19, Festival se više puta odlagao. Na kraju, delimično odnline, a delimično na otvorenom u septembru je održan ProFiFest. Tročlani žiri, koji čine Ana Maria Rosi (reditelj), Nikolina Vučetić Zečević (producent) i Vesna Čipčić (glumica), izabrale su najbolje filmove u svim kategorijama.Takođe, dodeljen je Grand pri za najbolji film festivala "Gando", iranskog autora Teymoura Ghaderija.

 

Najbolji igrani film: Baloon dating – autora Cyrille Drevon iz Švajcarske; najbolji animirani film: Talent scout – autora Josse Herera iz Španije; najbolji dokumentarni film: Gando – autor Teymour Ghaderi iz Irana; najbolji eksperimentalni film: Super market – autor Gianluca Abbate iz Italije i najbolji domaći film: The Wait Emilije Gašić. Žiri je dodlio i tri specijalna priznanja sledećim filmovima: eksperimentalnom filmu – Archi papir, Rafal Barnasa iz Poljske; igranom filmu – The Monk, Dan Grina iz Rusije i domaćem filmu – Šum, Anđelka Beroša.

Film klub Prokuplje je realizovao ProFiFest, uz pomoć Ministarstva kulture, grada Prokuplja, Doma kulture i Turističke organizacije Prokuplje.

 

 

 

 

 

Galerija slika

Film klub PK

Ekukacija dece i mladih o širenju građanske kulture, očuvanju životne sredine i poštovanju različitosti snimanjem i emitovanjem filmova, organizovanjem tribina i radionica pretežno na teritoriji Prokuplja, ali i širom Srbije i celog sveta.

Kontakt

Produkcija video spotova, reklama, filmova, emisija, prezentacija i drugih događaja.

Address: Prokuplje, Serbia
Telephone: +381 63 813 0 714
Facebook: https://www.facebook.com/filmclubprokuplje
Twitter: https://twitter.com/FilmClubPK
E-mail: office@filmclub.org.rs