Film Pokajnik u pokušaju

Objavljeno 24 jul 2021 - Admin   |    Produkcija

Film klub Prokuplje snimio je novi dokumentarni film o crkvi Svetog Prokopija u Prokuplju koja je najstarija srpska pravoslavna svetinja, posle crvke Svetog Petra i Pavla u Novom Pazaru. Pored priče o crkvi, film govori i o životnoj ispovesti Nenada Gizdavića, koji je pronašao sebe u crkvi i veri.

Film je do sada prikazan na preko 40 filmskih festivala širom sveta i osvojio je 14 glavnih nagrada. Autori ističu da je pored toga što je ovo delo jedna topla ljudksa i religijska priča, ovo i turistički film koji treba da skrene pažnju ljudi na Prokuplje i samu crkvu koja čuva mošti dva velika sveca, svetog Prokopija, koji je i zaštitnik grada koji nosi ime po njemu, i delove moštiju svetog Đorđa.

Film je snimljen sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva episkopa niškog G.G Arsenija, a scenario i režiju potpisuje Žikica Jovanović, dikrektor fotografije je Vojkan Aranđelović, kompozitor Ivica Trailović, dron operater Saša Miljković, dok je glas pozajmio Predrag Slavković.

 

 

 

 

 

Galerija slika

Film klub PK

Ekukacija dece i mladih o širenju građanske kulture, očuvanju životne sredine i poštovanju različitosti snimanjem i emitovanjem filmova, organizovanjem tribina i radionica pretežno na teritoriji Prokuplja, ali i širom Srbije i celog sveta.

Kontakt

Produkcija video spotova, reklama, filmova, emisija, prezentacija i drugih događaja.

Address: Prokuplje, Serbia
Telephone: +381 63 813 0 714
Facebook: https://www.facebook.com/filmclubprokuplje
Twitter: https://twitter.com/FilmClubPK
E-mail: office@filmclub.org.rs