Film Pokajnik u pokušaju

Objavljeno 24 jul 2021 - Admin   |    Projekti

Film klub Prokuplje realizuje projekat "Prikaži svoje - upoznaj tuđe" u okviru kojeg mladi ljudi od 7 do 19 godina pohađaju likovne, glumačke i filmske radionice. Već par meseci polaznici radionica, uz vidno zadovoljstvo jer se prvi put susreću sa nečim ovakvim, kroz učenje i igru spoznali su svoje prve umetničke korake.

Dok polaznici likovne radionice pripremaju svoje radove za završnu izložbu, polaznici filmske i glumačke radionice  zajdeno pripremaju svoj prvi kratki igrani film. Podeljene su uloge na kastignu, a već se i zna ko će se baviti snimanjem filma iza kamere. Do kraja jula se očekuju i prvi kadrovi koji će se snimiti  za umetničko delo koje su sami smislili.

Film klub Prokuplje realizuje ovaj projekat sa ciljem razbijanja stečenih stereotipa i predrasuda među pripadnicima srpske i romske populacije, ali i sa ciljem afirmacije mladih i promocije kulture i umetnosti. On se realizuje uz pomoć Evropske unije i Američkog naroda putem USAID, a u okviru projekta Promeni.rs.

 

 

 

 

 

Galerija slika

Film klub PK

Ekukacija dece i mladih o širenju građanske kulture, očuvanju životne sredine i poštovanju različitosti snimanjem i emitovanjem filmova, organizovanjem tribina i radionica pretežno na teritoriji Prokuplja, ali i širom Srbije i celog sveta.

Kontakt

Produkcija video spotova, reklama, filmova, emisija, prezentacija i drugih događaja.

Address: Prokuplje, Serbia
Telephone: +381 63 813 0 714
Facebook: https://www.facebook.com/filmclubprokuplje
Twitter: https://twitter.com/FilmClubPK
E-mail: office@filmclub.org.rs